EN EL DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO
Visitam els teus records i donam veu als professionals que no sents

IB3 Ràdio informa

El 13 de febrer és el Dia Mundial de la Ràdio, una data designada per la Unesco dedicada a celebrar el paper social de la ràdio i la feina de la gent que s’hi dedica. IB3 Ràdio se sumarà a la festa amb uns continguts especials adaptats al dia, per fer un tribut en aquest mitjà de comunicació.

Estam a punt de complir un any des que es va declarar l’estat d’alarma amb motiu de la pandèmia que vivim arreu del món i encara hi ha llocs de lleure que abans eren freqüentats constantment els dissabtes i que ara romanen tancats.

Per aquest motiu, la ràdio pública de les Illes Balears enguany ha volgut tenir diferents protagonistes en un dia tan especial per a la ciutadania i ha volgut fer d’intermediari entre els que no poden obrir per ara els seus negocis i les persones que tenen moltes ganes de tornar a obrir-los al públic. D’aquesta manera, tres dels programes que s’emetran es realitzaran des d’un local de restauració, una llibreria per a infants i un local d’oci nocturn.

Però també voldrem retre homenatge en aquells treballadors que habitualment no sentiu en antena però que són primordials per dur a terme cadascun dels programes que sentiu a IB3 Ràdio. Per això coneixerem productors, redactors, documentalistes, entre d’altres. Molts protagonitzaran alguns dels vídeos que es podran mirar a les nostres xarxes socials dissabte.

Els programes de la ràdio pública balear traslladaran als oients, l’essència d’aquells racons de lleure que ara no podem visitar, a través de la màgia que envolta aquest mitjà de comunicació

El magazín cultural La Gran Vida, a partir de les 9 hores, obrirà els seus micros als tècnics d’IB3 Ràdio: Rafa Andrés, Iker Hernández, Toni Cardell i Facundo Tenaglia. Però també tendran a l’estudi Xavi Garcia, presentador del Notícies Migdia d’IB3 Televisió per parlar d’una altra de les seves passions: la fotografia. Entrevistarà el fotoperiodista Isaac Buj i posarà sons a les seves imatges. La companya Marta Sanpas, periodista d’Esports d’IB3 Ràdio, deixa les retransmissions per un dia i ens proposa la seva banda sonora preferida.

I entraran en el Cafè Lina de Palma, tancat des de fa un mes per les restriccions sanitàries. Els seus propietaris obriran les portes a La Gran Vida per contar en directe com viuen aquests dies sense l’escalf dels seus clients.

A més, connectaran en directe amb Clara Aymamí, que serà al Museu de la Ràdio des Mercadal. I per acabar, coneixerem “Imagina’t la vida sense so” el nom de la campanya que ha posat en marxa l’Associació de Persones Sordes de Menorca (ASSORME). En un dia com aquest, en què es ret homenatge a la ràdio, el programa donarà veu a les persones que viuen, precisament, sense so.

A partir de les 15 h, a No venim amb manual, Regina Cortés visitarà un altre dels llocs que en aquests moments no poden realitzar els seus tallers per als més menuts de la casa, la llibreria Baobab. Amb ella intentarem reviure els bons moments que els infants i més grans han passat en aquest negoci i parlarem amb els propietaris. No hi mancarà la tertúlia amb infants de diferents edats que ens explicaran què és per a ells la ràdio i entrevistaran padrins que també contaran com reunia a tota la família el mitjà radiofònic i com era fa 60 anys. També faran un concurs per a tots els públics amb una historiadora que en sap molt, de les ones radiofòniques.

 

A les 21 h, l’equip de Font de Misteris ens durà la darrera visita del dia i ens farà recordar com vivíem els dissabtes vespre a Ciutat. Amb ells hem anat a recordar vells temps a la plaça Gomila, a una discoteca emblemàtica, epicentre del lleure nocturn de les darreres generacions. Ara buida però amb l’esperança més prest que tard de tornar a la normalitat, i mentrestant comentarem quatre histories de les nostres… fantasmes, atrocitats, miracles, llegendes urbanes i per ventura el que es coneix com a una abducció.

Podeu interactuar amb nosaltres amb l’etiqueta #DiaMundialDeLaRàdio. A la plana web IB3.org es poden seguir aquests programes en directe. També els podeu tornar a sentir al servei de ràdio “A la carta”. IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 100.9 (Ciutadella), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).