ENCARA+HI+HA+ALG%C3%9A+AL+BOSC%3A+El+patiment+de+les+dones+violades+durant+la+guerra+de+B%C3%B2snia

Dimarts a les 23.35

ENCARA HI HA ALGÚ AL BOSC: El patiment de les dones violades durant la guerra de Bòsnia

L’obra de teatre, amb dramatúrgia d’Anna Maria Ricart Codina i direcció de Joan Arqué Solà, es podrà veure al Teatre Principal.

Aquest dimarts, a la nit, la televisió pública de les Illes Balears emetrà el documental Encara hi ha algú al bosc, un relat de les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans, dirigit per Teresa Turiera-Puigbò i Erol Ileri.

La guerra a Bòsnia i Hercegovina va acabar oficialment amb la firma dels Acords de pau de Dayton el novembre de 1995, ara fa just 25 anys. Es calcula que durant aquest conflicte entre 25.000 i 50.000 dones van ser víctimes de violació com a arma de guerra, un fet que, per primera vegada, va ser considerat com a crim de guerra i contra la humanitat pel Tribunal Penal Internacional per l’ex-Iugoslàvia.

Les supervivents i els fills/es nascuts de les violacions, denuncien, 25 anys després, el silenci i l’estigma amb què han hagut de conviure i mostren la seva lluita perquè es faci justícia.

Per això, el documental proposa una reflexió sobre aquest conflicte a partir dels testimonis de les dones que van sobreviure a aquestes violacions i dels fills i filles nascuts d’aquestes relacions forçades.

Encara hi ha algú al bosc és un projecte de Cultura i Conflicte, que inclou aquest documental, una obra de teatre i una exposició de fotografia.

L’obra de teatre, amb dramatúrgia d’Anna Maria Ricart Codina i direcció de Joan Arqué Solà, es podrà veure al Teatre Principal de Palma dia 11 i dia 12 de febrer, però també la podreu seguir per streaming el divendres.

Està interpretada per Ariadna Gil, Montse Esteve, Òscar Muñoz, Magda Puig, Judit Farrés, Pep Pascual i Erol Ileri.

Encara hi ha algú al bosc s’emetrà dimarts 9 de febrer a les 23.30 h a IB3 Televisió.