X

Encetam l’estiu climatològic amb temps insegur: ruixats localment forts

Per a dissabte no hi haurà un episodi de pluges generals, però sí de ruixats intensos que faran redols

02/06/2023

Encetam l’estiu climatològic amb temps insegur: ruixats localment forts

Fotografia de Llorenç Mir des de Sineu.

El Temps

El primer cap de setmana de l’estiu climatològic arriba amb temps insegur. Aquesta setmana els niguls de desenvolupament vertical, els ruixats i les tempestes han estat les protagonistes, i sembla que ho continuaran sent durant els pròxims dies. Aquest dijous, a Porreres es varen acumular fins a 95,5 mm en poc més d’1 hora. Aquest divendres capvespre es repetirà el mateix patró de precipitacions, puntualment fortes o molt fortes. De fet, Aemet, en previsió de la situació, ha activat l’avís groc a Menorca, les Pitiüses i al Pla de Mallorca i la serra de Tramuntana, per acumulats superiors als 25 mm en 1 hora. Al sud i el ponent de Mallorca l’avís és taronja.

Dissabte 3

Per aquest dissabte es repeteix la jugada d’aquests dies, amb el creixement de niguls impulsats per la convergència de vent en superfície i la presència d’una mica d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera. No es tracta d’un episodi de pluges generals, sinó de ruixats intensos que faran redols. Les precipitacions poden començar a mig matí i es poden allargar fins a mitjan capvespre; posteriorment, es destaparà el cel. L’Agència Estatal de Meteorologia activa l’avís groc en el conjunt del territori balear per tempestes i acumulats superiors al 20-30 mm en 1 hora. Les temperatures no experimentaran canvis significatius, amb màximes de 23 a 27 ºC. Vent fluix de l’est amb predomini de l’embat durant les hores centrals del dia.

Diumenge 4

El dia començarà i acabarà amb el cel poc ennigulat; no obstant això, durant les hores centrals del dia s’esperen niguls de desenvolupament vertical. L’aire fred en altura es comença a retirar, tot i que encara es poden produir alguns ruixats i tempestes, localment forts. Les temperatures es mantendran amb pocs canvis.

Notícies relacionades >

02/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris