ENFEINATS
Encàrrecs a contrarellotge a les drassanes de Palma

Dilluns a les 21.40h

Aquesta setmana a “Enfeinats” acompanyam n’Òscar en una missió que requereix rapidesa i eficiència: ha entrat un gran vaixell a drassanes i ha de tornar tot d’una a la mar. Cada minut suposa un cost elevat per a l’embarcació; per això, la feina dels operaris és fonamental per acabar-ne la reparació en el mínim temps possible.

Tornam a l’aeroport per conèixer el lloc on es cou tot, mai millor dit, la seva cantina, que obre les 24 hores del dia i a on mai s’atura un moment. Els clients són majoritàriament treballadors de l’aeroport que han de tornar ràpidament a la seva feina, així que na Jessica i els seus companys han de servir tot d’una les comandes.

Operaris com en Xisco i en Guillem fan feina amb locomotores i vagons amb molta història. El tren de Sóller té més de 100 anys d’història i al seu taller es fa una feina amb molta cura per tenir-ho tot a punt i resoldre’n les avaries en temps record.

Brigitte Yagüe ha dut Balears per tot el món gràcies al taewkondo, esport amb el qual ha estat campiona d’Europa, del món i medalla de plata als Jocs Olímpics de Londres de 2012. A l’actualitat, regenta un club de taewkondo amb la seva parella Juan Antonio Ramos i fan classes a campions olímpics de diferents nacionalitats.

Coneixerem com és el món de la moda gràcies a Marga Mayol, dissenyadora, que després de fer feina al cinema i al teatre, ha muntat la seva pròpia botiga a Alaró i passarem una jornada amb Tomeu Torres, criador i president de l’Associació de Porc Negre de Sineu, que va per moltes fires de Mallorca mostrant aquesta espècie autòctona.

L’actor Rodo Gener acompanya com a veu en off tots els enfeinats i posa el toc d’humor necessari per passar una jornada didàctica i divertida.

 

ENFEINATS