ENFEINATS
Peixaters, una dura jornada de sa llotja a sa tenda

Dilluns a les 21.40h

Aquesta setmana a “Enfeinats” coneixerem com és l’exigent feina dels peixaters amb els germans Fuster, na Joana i en Ventura. De bon de matí, arriben a la subhasta de la llotja per obtenir el millor peix al preu més competitiu. Després, han de vendre el gènere a la llotja i completen així una jornada de més de 12 hores.

Acompanyarem na Marisa, una dona que fa feina en un dels restaurants més grans de les Balears. És diumenge, i centenars de persones arriben per degustar la seva especialitat dc carn a la graella. El telèfon no atura de sonar per demanar més reserves. La cuina i la sala no aturen ni un moment perquè és el dia més important de la setmana.

Joan Aguiló és un artista urbà que dibuixa obres d’art en edificis i que ara està ben ocupat dibuixant una gran il·lustració a una façana. Utilitzant una grua que ell mateix mena, en Joan fa feina totes les hores de llum per acabar la seva pintura en el temps previst.

Tornarem a l’aeroport de Son Sant Joan per conèixer una de les seves professions més interessants: la de senyaler. Guiats per en Carlos, sabrem que el seu ofici és molt més que fer senyes al pilot de l’avió quan aterra i que totes les tasques que desenvolupen són fonamentals per un bon funcionament del vol.

Una avaria important ha obstruït unes canonades a Palma, i operaris d’Emaya han de resoldre aviat aquest incident intentant no alterar gaire conductors i vianants que passen per la zona.

Cinc professions que requereixen concentració i dedicació. El nostre locutor, Rodo Gener, sap trobar la part més divertida de les situacions que viuen els enfeinats cada dia.

Enfeinats