ENSALADILLA+DE+POP

Prog 297

ENSALADILLA DE POP

Ingredients per a 4 persones

500 g pop
300 g patates
2 ous
200 ml pastanaga
2 pastanagues
50 g mongeta rodona
Pebre bord tap de cortí
Oli d’oliva verge
Cebollí
4 tomàtigues cherry
Sal

ELABORACIÓ

Rentar el pop davall un raig d’aigua freda, rentant a consciència tots els tentacles. Buidar el cap i retirar els ulls i la boca. Congelar-lo durant unes 24 hores. Descongelar el pop i a continuació, posar-lo a bullir sencer, amb aigua abundant bullint, espantant tres vegades, és a dir, esperar que l’aigua bulli i llavors introduir-ho i treure’l en tres ocasions, sempre deixant que l’aigua torni a arrancar el bull. Deixar coure durant uns 20 minuts, segons la mida, fins que la textura sigui tova. Deixar refredar dins l’aigua de la cocció. Pelar les pastanagues i coure al vapor uns 8 minuts fins que estiguin tendres. Refredar amb aigua gelada.
Coure les mongetes rodones al vapor, retirant prèviament els extrems, durant uns 5 minuts i refredar en aigua gelada. Coure les patates amb la pell en una olla amb aigua i sal uns 20 minuts, segons la mida, fins que estiguin tendres. Pelar, disposar-les en un bol i aixafar amb una forqueta a grosso modo. Afegir la pastanaga tallada en petits cubs i les mongetes, tallades menudes. Amanir amb la maionesa, assaonar i barrejar. Tallar el pop a rodanxes i mesclar la meitat amb la preparació anterior. Coure els ous en una olla amb aigua, sal i vinagre uns 10 minuts, refredar, pelar i tallar a quarts.
Disposar l’ensalada en un plat amb ajuda d’un cèrcol i cobrir la superfície amb el pop tallat restant.
Empolvorar pebre bord, una mica de flor de sal i regar amb unes gotes d’oli. Acompanyar amb l’ou tallat a quarts i uns quarts de tomàtiga cherry. Decorar amb el cebollí.