X

Patrícia Gómez: “55.944 balears han rebut la primera dosi d’AstraZeneca”

Afirma que amb una primera dosi d'AstraZeneca l'eficàcia d'immunitat arriba al 70%

08/04/2021

Patrícia Gómez: “55.944 balears han rebut la primera dosi d’AstraZeneca”

De les 78.000 dosis de la vacuna d’AstraZeneca que han rebut les Illes, ja s’han inoculat fins ara a 55.944 persones en una primera dosi. Aquesta xifra l’ha donada la consellera de Salut, Patrícia Gómez, en l’entrevista en directe a IB3 Notícies aquest dijous migdia. En la mateixa línia que ha defensat al dematí la ministra de Sanitat, Carolina Darias, la consellera Gómez ha explicat que amb una primera dosi d’AstraZeneca l’eficàcia d’immunitat arriba al 70%. A més, el risc d’hospitalització d’una persona contagiada amb covid, disminueix un 95% només amb una dosi del vaccí d’Oxford.

De fet, juntament amb la consellera de Salut, Javier Arranz també va assegurar dimarts que amb una dosi de Pfizer, Moderna i AstraZeneca té una eficàcia d’immunització d’entre un 75 i 78% i que això disminueix les morts i els ingressos hospitalaris per la covid.

Després que el Ministeri i les comunitats decidiren dimecres que només es vacunarà amb AstraZeneca a les persones entre 60 i 65 anys, el pla de vacunació s’ha vist afectat a Menorca, Eivissa i Formentera aquest dijous on s’han hagut de cancel·lar 456 cites a persones menors de 60 anys. Tot i això, “el ritme de vacunació podrà seguir igual aquesta setmana”, ha afirmat Gómez. També ha explicat que el grup d’edat entre 60 i 65 anys són a Balears 63.000 persones, les quals 14.000 han estat vacunades.

La consellera ha explicat que aquest dijous horabaixa es reuneix la Comissió de Salut Pública i es decidirà si finalment no farà falta una segona dosi d’AstraZeneca a les persones ja inoculades amb la primera i si amplien la franja d’edat d’aquest fàrmac fins als 70 anys.


Quins són els símptomes que alerten de la trombosi associada a AstraZeneca?

08/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT