X

Espanya rebrà 3,3 milions de vacunes per a infants entre desembre i gener

Aquí a les Illes, el Govern ja va anunciar que a mitjans de desembre, més de 80.000 infants de les Illes d’entre 5 i 11 anys podrien començar a rebre la vacuna pediàtrica de Pfizer

03/12/2021

Espanya rebrà 3,3 milions de vacunes per a infants entre desembre i gener

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que arribaran un total de 3,3 milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer per a vacunar als infants de 5 a 11 anys. 1,3 milions de vacunes arribaran durant el mes de desembre i 2 milions durant el mes de gener.

Tal com ha detallat la ministra en una roda de premsa després del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), que s’ha celebrat aquest dijous a Còrdova, aquestes dosis començaran a arribar a Espanya a partir del 13 de desembre i es repartiran a les comunitats autònomes “de manera proporcional a la població infantil” que tingui cadascuna d’elles.

Aquí a les Illes, el Govern ja va anunciar que a mitjans de desembre, més de 80.000 infants de les Illes d’entre 5 i 11 anys podrien començar a rebre la vacuna pediàtrica de Pfizer.

Espanya té una població de 3,3 milions d’infants de 5 a 11 anys, segons les dades exposades per Darias, per la qual cosa a la fi de gener els infants d’aquest grup d’edat ja podrien tenir administrada almenys una dosi. “Cal fer una excel·lent preparació per a començar a vacunar en el cas que ho autoritzi la Comissió de Salut Pública”, ha ressaltat.

En aquest sentit, la ministra ha avançat que el dimarts la Comissió abordarà aquest assumpte, després que l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ja hagi avalat la immunització en els nins i nines de 5 a 11 anys. “Ho tenim tot preparat i disposat per si la Comissió de Salut Pública ho autoritza per a començar la vacunació”, ha insistit.


Els infants entre 5 i 11 anys podran rebre, amb el consentiment dels pares, la vacuna pediàtrica de Pfizer
Els infants de 12 a 15 anys del grup 7 d’alt risc comencen a rebre la vacuna

03/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris