ESTRENA 2021
La feina dels serveis socials tendrà la seva finestra audiovisual, a ‘Aixoplucs’

EPRTVIB informa

99

La televisió pública balear ja prepara aquest nou espai, que s’estrenarà dins la nova programació del 2021

Els Serveis Socials a les Illes Balears, la feina de les treballadores públiques i les usuàries del servei, tendran el seu espai dins la nova programació que el mitjà de comunicació públic de les Illes Balears prepara de cara al 2021.

Aixoplucs, sota la producció de Quindrop, enllesteix aquest nou espai que va ser guanyador de la convocatòria oberta de prime times del 2020 i que va presentar aquest projecte audiovisual per a la televisió pública de les Illes Balears.

Aquest programa és una crònica amb perspectiva de gènere del treball diari que els serveis socials realitzen des del carrer amb les dones, famílies i menors no acompanyats que pateixen serioses dificultats de vida a la societat balear.

A cada capítol es tracta un cas de víctima de violència masclista i altres serioses problemàtiques que, en el cas de les dones, es pateixen per partida doble i que la crisi derivada per la COVID-19 no ha fet més que accentuar.

Un recull d’experiències vitals dures i de treball social compromès, que mostra una realitat molt desconeguda per a la majoria de la població balear. Es vol mostrar un retrat fidel de persones que lluiten cada dia per tirar endavant, ateses pels professionals que, en primera línia, treballen per donar solucions i ofereixen els reparadors i necessaris “Aixoplucs”.

Cal destacar que un dels perfils més destacats, que hi participa com a assessora de la sèrie, és el de Laura Bosch, membre de la Junta Gestora de Prosud i Treballadora Social de l’Ajuntament de Manacor.