EL+COL%C2%B7LAPSE%3A+Estrena+a+IB3+Televisi%C3%B3

Dimarts a les 22.20

EL COL·LAPSE: Estrena a IB3 Televisió

La sèrie descriu amb cruesa i realisme l’hipotètic col·lapse econòmic i general de la societat actual.

La televisió autonòmica de les Illes Balears emetrà la sèrie francesa El col·lapse, considerada per a molts una de les millors sèries de l’any. Dimarts 9 de febrer s’emetran els 4 primers episodis i dimarts 16 de febrer els 4 restants.

Estrenada l’any 2019 a França, la producció de vuit episodis descriu amb cruesa i realisme l’hipotètic col·lapse econòmic i general de la societat actual. La sèrie s’inspira en les teories de la col·lapsologia, que alerta d’una conjunció fatal de factors polítics, sanitaris, mediambientals i energètics com a agents destructors de la societat.

Una de les peculiaritats de la ficció és que cada capítol està rodat en un únic pla seqüència i relata una història independent que presenta personatges en situacions i localitzacions molt diferents. Tots tenen en comú que el món s’ensorra al seu voltant. La càmera segueix els personatges a un ritme frenètic i transmet els seus sentiments: el desconcert, l’estupefacció, l’angoixa o la desesperació per sobreviure.

A través dels seus ulls, l’espectador viurà l’ensorrament del sistema des de diferents punts de vista i podrà veure com reaccionen en situacions extremes en què hi ha la supervivència en joc.

El col·lapse és el treball de tres joves realitzadors -Jérémy Bernard, Guillaume Desjardins i Bastien Ughetto- del col·lectiu Les Parasites. La sèrie descriu el caos d’una imminent apocalipsi. La sèrie no detalla quina és la causa de l’hecatombe. Ambiental? Energètica? Sanitària? En tot cas, els ciutadans no ho van voler creure ni van ser capaços de reaccionar per evitar-la.

El col·lapse s’emet dimarts a les 22.15 hores a IB3 Televisió.