Els+tres+miracles%2C+el+nom+de+la+sala+on+en+Xisco+Gr%C3%A0cia+va+esperar+que+el+rescatessin

27 03 2023

Els tres miracles, el nom de la sala on en Xisco Gràcia va esperar que el rescatessin

Els tres miracles és una sèrie documental on coneixerem l’increïble dispositiu que l’abril del 2017 es posà en marxa per rescatar l’espeleobussejador Xisco Gràcia perdut a la cova de Sa Piqueta. Tots els protagonistes ens contaran les dificultats que es trobaren per salvar la vida de Xisco en una lluita contra rellotge.

En el primer capítol de la sèrie documental ‘Els Tres Miracles’ coneixerem els detalls de l’incident que provocà que el bussejador Xisco Gràcia quedés atrapat a la cova de Sa Piqueta l’abril del 2017. D’altra banda, els implicats en dispositiu de rescat ens explicaran totes les dificultats que enfrontaren per tractar de salvar la vida de Xisco en una lluita contra rellotge. A la Sala dels Tres Miracles, on espera el bussejador, l’aire està molt viciat i ningú sap quant temps podrà aguantar. A més a més, la terbolesa de l’aigua de la cova fa fracassar les primeres temptatives. L’equip de rescat, entre els quals es troben amics d’en Xisco, no es posa d’acord sobre si el millor és esperar unes hores per a que l’aigua s’aclareixi.

En el segon capítol de ‘Els Tres Miracles’ seguirem coneixent tots els detalls de l’increïble dispositiu que es posà en marxa per rescatar Xisco Gràcia, atrapat a la cova de Sa Piqueta. Una màquina tuneladora treballa tota la nit per obrir una petita via que permeti introduir aire i queviures a la sala on creuen que espera l’accidentat. En paral·lel es planifica un nou intent dels bussejadors. Tots són conscients que cada vegada queda menys temps. En aquest capítol també descobrirem com visqueren aquells dies familiars i amics de Xisco. Molts d’ells es desplaçaren a l’entrada de la cova per tractar de seguir, el més a prop possible, tot el que s’estava fent. Ells també ens descobriran el vessant més personal del bussejador.

En el tercer capítol de ‘Els tres miracles’ coneixerem com va viure Xisco els dies que quedà atrapat a la cova de Sa Piqueta. El bussejador ens conta com, a poc a poc, va anar perdent l’esperança en un possible rescat i com això va afectar el seu estat d’ànim. La falta d’oxigen li provocà al·lucinacions i més d’un pic pensà que el venien a salvar quan no era així. A més a més, la desubicació temporal li va fer creure que duia atrapat molt més temps del que realment havia passat. D’altra banda, descobrirem com va viure Xisco la complicada immersió que li permeté sortir finalment a l’exterior i com el varen rebre amics i familiars.

No et perdis la sèrie completa: ‘Els tres miracles’Xisco Gràcia explica al Zoom les hores que va passar aïllat a la cova de Sa Piqueta