ESTRENA%3A+%E2%80%9CEl+Rei.+Joan+Carles+I%2C+mitja+vida+a+Marivent%E2%80%9D

Dimarts a les 22.15

ESTRENA: “El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent”

Una sèrie documental de cinc capítols sobre la intensa relació del rei emèrit amb Mallorca, fins ara mai contada en profunditat.

La televisió pública de les Illes Balears estrena dimarts 23 de març, a les 22.15 hores, El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent, una sèrie documental de cinc capítols que ofereix una perspectiva general de la persona de Joan Carles I i del seu regnat, les seves llums i les seves ombres, la intensa relació del rei emèrit amb Mallorca, la influència que hi va tenir i les conseqüències de la seva presència continuada a l’illa.

El primer capítol El retorn de la Corona profunditza en els orígens de la relació amb Mallorca de Joan Carles de Borbó, quan només era un infant i va passar l’estiu a Valldemossa amb el seu germà, i com aquesta relació es va enfortint amb el pas del temps i, especialment, amb la cessió de Marivent com a residència a l’illa.

Així mateix, aquesta primera entrega fa un repàs dels esdeveniments més importants de la seva infància i joventut, l’inici del seu regnat i el seu paper a la Transició.

L’equip d’investigació del documental ha viatjat per tota la geografia nacional, Suïssa i França a la recerca d’aquests testimonis, per mostrar la figura del rei emèrit, des dels seus inicis fins al moment actual, i recopilar-ne imatges gairebé desconegudes. El resultat és una sèrie que inclou les veus de les més importants personalitats balears, nacionals i internacionals, especialistes tots ells en la figura de Joan Carles I, per narrar una història que té Mallorca com a eix vertebrador, però que abasta tota la vida del rei emèrit.

 

Entre els testimonis recopilats es troben amics de la infància de Joan Carles I, historiadors, investigadors i periodistes que cobrien els estius a Mallorca o que en aquests moments fan recerca al voltant de les activitats de Joan Carles. Entre ells es troben Maruja Torres, Matías Vallés, Jaime Peñafiel, Jaime Carvajal y Urquijo, Sylvain Besson, Carmen Enríquez, Fernando Schwartz, Laurence Debray, Juan Luis Cebrián, James Badcock, Jorge Dezcallar, José García Abad, Pepe Oliver, Natalia Junquera i Josep Francesc Conrado de Villalonga, entre molts altres. Més de 50 hores d’entrevistes per explicar una vinculació, la de Joan Carles I amb Mallorca, fins ara mai contada en profunditat.

El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent és una producció de MOM Works per a IB3 i s’estrena dimarts 23 de març a les 22.15 h a la Televisió Pública de les Illes Balears.

Aquest programa també es pot veure en directe al web d’IB3 i el podreu recuperar al servei de Televisió a la carta.