FREDERICA+MONTSENY%2C+LA+DONA+QUE+PARLA%3A+S%E2%80%99emetr%C3%A0+conjuntament+entre+TV3%2C+%C3%80+punt+i+IB3+Televisi%C3%B3

EPRTVIB informa

FREDERICA MONTSENY, LA DONA QUE PARLA: S’emetrà conjuntament entre TV3, À punt i IB3 Televisió

Aquesta producció s’estrenarà el pròxim dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones

La presentació va tenir lloc ahir en roda de premsa per videoconferència, amb la presència de Vicent Sanchis, director de TV3; Alfred Costa, director general d’À Punt Mèdia; Andreu Manresa, director general d’IB3; Cèsar Martí, director de continguts i programació d’À Punt Mèdia; Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3; Miriam Porté, productora de la pel·lícula; Miquel Curanta, director de l’ICEC; Laura Mañá, directora; Màrcia Cisteró, actriu protagonista que dona vida a Frederica Montseny, i Emilio Gutiérrez Caba, que interpreta el president Largo Caballero.

També hi van assistir els guionistes Rafa Russo i Mireia Llinàs; el coproductor del film, Pedro Pastor, i l’actor Òscar Muñoz, que interpreta el paper de Germinal Esgleas.

L’acte va començar amb la benvinguda de Vicent Sanchis, en aquesta presentació “d’una gran pel·lícula i una gran història, la de la primera dona ministra d’un govern a Europa. Una història que gràcies a‘Frederica Montseny, la dona que parla, quedarà com a patrimoni per a futures generacions. I aquesta és una de les funcions de TV3 com a mitjà públic”. També ha volgut expressar la satisfacció d’haver pogut estrenar-la conjuntament amb les televisions públiques del País Valencià i les Illes Balears, À Punt i IB3; i el fet de fer-ho el 8 de març, “Dia Internacional de les Dones, que en el cas de TV3 marcarà el punt de partida d’una setmana de programació centrada en aquesta temàtica”.

Alfred Costa, director general d’À Punt Mèdia, va felicitar els equips tècnics i artístic de la producció per l’excel·lent resultat i ha afegit que la participació de la televisió pública valenciana és un exemple més que “els gestos fan més per les polítiques d’inversió en els sectors audiovisuals autonòmics del que ens imaginem”. També ha donat l’enhorabona a tots els que han participat en aquesta producció amb “bones idees, bon desenvolupament, bons productes, talent de tots els territoris que hi participen… Res pot eixir malament.”

Andreu Manresa, director general d’IB3, va començar explicant que “és la televisió més petita però no per això menys compromesa amb la llengua, el civisme i el feminisme, uns valors transversals dels programes”. I ha expressat la voluntat de continuar fent projectes en col·laboració amb les televisions públiques d’àmbit comunicacional en llengua catalana.

IB3 Televisió estrenarà Frederica Montseny, la dona que parla simultàniament amb À Punt Mèdia i TV3 dilluns, 8 de març, Dia Internacional de les Dones. A la televisió pública de les Illes Balears s’emetrà a les 22.45 h. La producció explica el conflicte intern d’una dona valenta i idealista que s’haurà de qüestionar a si mateixa fins a esdevenir poderosa i pragmàtica. Amb aquest treball es vol retre homenatge a una dona extraordinària del passat, amb unes conviccions molt actuals.