ESTRENA IB3 RÀDIO
‘Sa Porta’, el primer serial en format podcast disponible a les plataformes abans que a les ones

IB3 Ràdio informa

Es tracta d’una minisèrie documental de Joan Cabot que retrata la realitat i les desigualtats que es viuen a la Porta de Sant Antoni i s’emet dins l’espai Carta Blanca.

Demà dimecres s’estrena el primer capítol a les principals plataformes de descàrrega de podcast i diumenge (21h) s’emetrà a IB3 Ràdio.

IB3 Ràdio estrenarà dimecres per primera vegada un programa en format podcast abans que s’escolti a les seves ones. Es tracta de la minisèrie documental ‘Sa Porta’ que dirigeix Joan Cabot i produeix Bàrbara Ferrer, i que s’emetrà dins l’espai Carta Blanca.

Aquest dimecres 7 d’abril arrencarà aquesta nova aposta amb la publicació del primer capítol de la minisèrie documental a les principals plataformes de descàrrega de podcast, mentre que el diumenge 11 s’emetrà a IB3 Ràdio. De fet, sempre se seguirà aquesta dinàmica, i cadascun dels capítols de la minisèrie primer s’estrenaran els dimecres en format podcast i els diumenges a les 21h es podran sentir a IB3 Ràdio.

‘Sa Porta’ és un honest retrat sobre la Porta de Sant Antoni (Palma) i sobre les desigualtats que s’hi viuen. “En pocs metres ens trobam tots els extrems de Palma: des de restaurants de renom i pisos de luxe a menjadors socials i gent sense sostre” explica Joan Cabot.

El programa aprofundeix en la història de la barriada des de l’època islàmica, però pararà especial atenció en els darrers 50 anys, fent una anàlisi social, econòmica i urbanística. També és un programa sobre les forces ocultes i no tan ocultes que empenyen la història, sobre l’avarícia, el progrés, la incompetència, la corrupció i el vici. I sobretot sobre la desigualtat i sobre les dones: les dones i els carrers on han fet feina. Alguns d’aquests carrers ja no existeixen, però les dones encara són allà mateix.

Per a realitzar aquesta sèrie documental s’ha fet un treball de camp des del mes de novembre i s’ha parlat amb veïnats, treballadors socials, comerciants, restauradors, drogodependents i prostitutes.  ‘Sa Porta’ no és un relat sobre la prostitució a Ciutat, però sí que forma part del fil argumental de la minisèrie com a part important de la realitat que es viu a la Porta de Sant Antoni.

‘Sa Porta’ disposa de quatre capítols, cadascun d’ells de 50 minuts. El primer capítol, que se’n podrà gaudir demà, es titula ‘Una porta és un portal’ i es podrà trobar a Ivoox, Spotify, applepodcast i googlepodcast.