ESTRENA%3A+La+cultura+i+societat+menorquina+del+segle+XX+retratada+al+nou+programa+Menorquins

Diumenge a les 20.00

ESTRENA: La cultura i societat menorquina del segle XX retratada al nou programa Menorquins

La televisió pública de les llles Balears estrena nou programa, on coneixerem sis menorquins que han destacat per la seva empenta professional

Diumenge 28 de febrer, IB3 Televisió estrena un altre dels programes que s’afegeixen a les apostes audiovisuals que el mitjà de comunicació públic de les Illes Balears ha preparat per enguany.

Menorquins és una sèrie de retrats documentals de 6 capítols, que mitjançant entrevistes ens aproximen a 6 persones rellevants de la cultura i societat menorquina del segle XX.

Els sis personatges van desenvolupar la seva carrera professional destacada o amb reconeixement públic, i ara ja pràcticament retirats de la vida pública ens expliquen i ens mostren la seva vida a través d’aquest retrat documental. Mitjançant entrevistes en profunditat que formen part d’un registre històric, el retrat es crea visitant espais, persones i recordant vivències, per així entendre millor la seva professió i filosofia de vida. A més a més d’haver estat ambaixadors de Menorca arreu del món per la seva divulgació, tasca, coneixement o professió, aproximant-nos a la Menorca d’ahir i com viuen ells la que tenim avui.

Menorquins és un projecte del documentalista i realitzador Cristian P. Coll (Produccions des FAR). Guanyador de la menció d’honor als SIMA Awards 2017 per CAMINS, el viatge de les persones refugiades i La Gran Travessa.

Al primer programa

Toni Vidal (Es Castell, Menorca, 1934) és un dels grans fotògrafs catalans del segle XX, establert a Barcelona des del 1968, quan va realitzar la primera exposició a la sala Aixela. Des d’aleshores ha fet mes de quaranta exposicions individuals, un bon grapat de col·lectives, cartells per a campanyes institucionals, fotografies per als mitjans de comunicació (La Vanguardia, Serra d’Or, Canigo, Integral…), llibres, portades de llibre i projectes de gran envergadura com la seva col·laboració a l’Enciclopèdia de Menorca.

S’ha destacat com a fotògraf compromès en els seus projectes de Gas- Mao, Homes-Feina o Dones, on el seus retrats extreuen sempre la dignitat dels personatges i les feines que retrata. El documental ens mostra la seva vida al voltant de la passió de la seva professió mostrant la seva capacitat de penetració psicològica en les instantànies sobre Menorca o Eivissa, i també en els seus retrats del personatges de la cultura catalana (Dalí, Miró, Rodoreda, Pla, Capmany, etc.). I no ha descuidat el seu vessant mes artístic amb projectes com Roques de Menorca, Vegetals o Vestits de ceba.

Menorquins s’estrena diumenge 28 de febrer a les 20 h a la televisió pública de les Illes Balears.