LA+MORT+DE+GUILLEM%3A+La+pel.l%C3%ADcula+d%26apos%3Baquest+dissabte

Dissabte a les 22.00

LA MORT DE GUILLEM: La pel.lícula d’aquest dissabte

IB3 ha participat en la producció d’aquesta pel·lícula que s’emet aquest dissabte a les 22.00 h.

El film, protagonitzat per Yani Collado, Pablo Molinero, Glòria Marc i Mar Linares, es va incloure a Màlaga Premiere, secció fora de concurs del Festival de Màlaga, i va comptar amb un gran èxit d’acollida a la seva estrena.

La mort de Guillem és el film que narra l’assassinat del jove antifeixista valencià Guillem Agulló l’11 d’abril del 1993. Carlos Marques-Marcet n’és el director, i va ser guardonat amb el Premi Màlaga Talent.

IB3, À Punt i TV3 varen cofinançar el projecte juntament amb l’Institut Valencià de Cultura i l’Institut del Cinema Català. El film és una iniciativa de  les productores catalanes Lastor Media i SomBatabat, i de la valenciana Suica Films que va néixer el 2016.

Sinopsi

La pel·lícula explica com Agulló, militant del grup independentista Maulets i de l’antifeixista Sharp, va ser atacat per joves de l’anomenat Komando Marchalenes IV Reich quan celebrava amb els seus amics la Pasqua a la muntanyenca localitat de Montanejos (Alt Millars), i que va ser condemnat pel seu assassinat d’una ganivetada únicament un dels quatre acusats, Pedro Cuevas, que només va passar a la presó quatre dels 16 anys que va ser condemnat.