ESTRENA%3A+%E2%80%98La+vida+a+Son+Espases%E2%80%99

Divendres a les 22.00

ESTRENA: ‘La vida a Son Espases’

Just abans de complir-se un any de l’estat de l’alarma, s’estrena aquesta sèrie documental que mostra des de primera línia la feina dels treballadors de l’Hospital de Son Espases

El pròxim divendres 12 de març la Televisió Pública de les Illes Balears prepara una programació especial per mostrar el dia a dia a l’Hospital Universitari Son Espases. Un dia a dia molt diferent, que viuen molts professionals sanitaris des de fa un any amb motiu de la pandèmia i que ara, un any després, des de la televisió pública balear els ciutadans de les Illes Balears podran veure amb l’estrena d’un programa especial que constarà de 13 capítols La vida a Son Espases.

A La vida a Son Espases es viurà, des de primera línia, com han afrontat els treballadors de l’hospital un 2020 que els ha suposat un repte fins ara inimaginable. En aquesta sèrie documental no només coneixerem com han fet front a la COVID-19, sinó que també comprovarem com a l’hospital han continuat treballant, més enllà de la pandèmia, per millorar la vida dels pacients.

Pel que fa a la COVID-19, acompanyarem des del primer moment els treballadors que dia a dia fan front al virus. Veurem com treballen des dels professionals d’UCI fins als equips de neteja, a més de conèixer com afronten personalment una situació absolutament impensable fins fa un any. Amb ells també descobrirem les vivències dels malalts i dels seus familiars. Si bé la pandèmia ha centrat l’actualitat informativa, el personal de l’hospital ha continuat treballant en molts més àmbits.

A La Vida a Son Espases hem acompanyat els treballadors sanitaris per conèixer la seva activitat i les històries dels pacients amb què tracten dia a dia. Són processos on la medicina i les emocions ens deixen històries úniques.

Primer capítol 

Descobrirem des de la primera línia com es va viure a l’hospital l’arribada de la COVID-19 . Des de l’enrenou pel primer positiu a les Illes fins al vertigen dels moments previs a la declaració de l’estat d’alarma.

En aquest primer programa convivim amb els treballadors sanitaris en uns moments on imperava la incertesa. Comprovarem com es prepararen per fer front a una amenaça sobre la qual encara es desconeixen molts aspectes.

A més, viurem l’arribada del virus des de diferents àmbits. Descobrirem com gerència reorganitza l’hospital i com apareixen diferents opinions sobre com fer front a la COVID. També ens endinsem en una UCI que comença a rebre els positius més greus. D’altra banda comprovarem com urgències, microbiologia o el 061 s’enfronten a les primeres PCR a realitzar.

La vida a Son Espases s’estrena divendres 12 de març a les 22 h a la Televisió Pública de les Illes Balears. Aquest programa també es pot veure en directe al web d’IB3 i el podreu recuperar al servei de Televisió a la carta.  Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #SonEspasesIB3.