ESTRENA A IB3 TELEVISIÓ
‘Midnight Traveler’, premi del públic IB3 del MajorDocs

Dissabte a les 23.15

21/11/2020 23.15

Dissabte vespre, IB3 Televisió estrena el documental Midnight Traveler (2019), que va resultar ser la producció guanyadora amb el Premi del Públic IB3 al MajorDocs celebrat el passat mes de setembre. Un projecte enregistrat amb el mòbil que fa un retrat profundament commovedor sobre una família migrant.

Altres premis de què disposa el documental són, al Festival de Sundance, el Premi Especial del Jurat en la categoria documental (World Cinema) i, als Premis Gotham, fou nominada a Millor Documental, ambdós de l’any 2019.

Sinopsi

L’any 2015, el director afganès Hassan Fazili i sa  dona Fatima Hussaini varen rebre amenaces de mort per part dels talibans. Al costat de les seves dues filles, Nargis i Zahra, es varen veure obligats a fugir de la seva terra natal cap a Europa per protegir-se d’un possible atac. El viatge, que duraria diversos anys, va ser enregistrat en vídeo per la família, la qual cosa els ajudaria a superar els moments més difícils que varen viure en els diferents camps de refugiats en què es varen haver d’allotjar durant algunes etapes de la seva travessia. Malgrat els problemes, els pares no varen perdre mai el sentit de la humanitat. El resultat del seu sofriment es plasma en un documental que serveix com a reflexió no només del terrorisme, sinó també dels llaços familiars que vinculen les famílies que s’han vist obligades a abandonar les seves llars preses per la por i el terror.

Hassan Fazili

Ha realitzat obres de teatre, documentals, curtmetratges i diverses sèries populars de televisió a l’Afganistan. Al 2011, va ser seleccionat pel British Council per assistir al Sheffield  Doc/Fest en un acte sobre contactes i formació en rodatge de documentals. Les seves pel·lícules Mr. Fazili’s Wife i Life Again! van un pas més enllà en assumptes de drets de la dona, els infants i la discapacitat a l’Afganistan, i han obtingut premis en diversos festivals internacionals. També ha treballat com a director de localització a  In Between Worlds de Lleig Aladag, que es va estrenar a la Berlinale 2014, i com a operador de càmera a la pel·lícula seleccionada a IDFA Voice of a Nation: My Journey Through Afghanistan. El seu documental Peace in Afghanistan, realitzat per a la televisió nacional, retrata el líder talibà Mullah Tur Jan, que va deixar les armes a favor d’una vida civil en pau.

Midnight Traveler s’emet dissabte a les 23.15 h a la Televisió Pública de les Illes Balears.

#IB3AmbElCinemaEuropeu