ESTRENA
Otto Skorzeny, l’home més perillós d’Europa

Dissabte a les 21.40h

Otto Skorzeny, conegut a Mallorca com ‘el nazi des Barcarès, va ser l’home d’acció favorit de Hitler. Com a tinent coronel de les Waffen SS, va liderar arriscades operacions militars, com el rescat de Benito Mussolini. El maig del 1945 va ser detingut per soldats nord-americans i després de tres anys intern en un camp de presoners de guerra , Skorzeny va escapar a Espanya on va trobar la protecció del govern de Franco.

Aquí, a Mallorca,Otto Skorzeny hi passava els estius, més concretament al Morer Vermell (Alcúdia), on es va comprar una casa arran de mar.

‘L’home més perillós d’Europa. Otto Skorzeny a Espanya’ explica a què es va dedicar Skorzny durant la seva estada a Espanya protegit per Franco. Els documentalistes Pedro de Echave i Pablo Azorín han tingut accés a l’arxiu privat del mateix Skorzeny, a les seves pel·lícules de 8mm i fotografies inèdites, així com a documents desclassificats de la CIA i l’FBI.

Aquesta valuosa documentació mostra que el soldat predilecte de Hitler es va moure com a peix en l’aigua en temps de la Guerra Freda. Les seves ocupacions es diversifiquen: confident i agent irregular de la CIA i el Mossad, polifacètic home de negocis, traficant d’armes, representant de la indústria metal·lúrgica alemanya a Espanya, assessor dels presidents Nasser i Perón, sospitós de col·laborar en l’assassinat del president John F. Kennedy.

Més informació aquí