ESTRENA%3A+%26apos%3BResistint+la+COVID%26apos%3B+del+director+Jaume+Porcel

Dissabte a les 21.40

ESTRENA: ‘Resistint la COVID’ del director Jaume Porcel

Una producció sobre els efectes devastadors de la COVID a través de quatre habitants de Balears

Dissabte a la nit, la televisió pública balear estrena el documental Resistint la COVID, una producció dirigida per Joan Porcel i de la productora Mosaic, que fa un recorregut per 4 històries de persones de les Illes Balears que s’han contagiat de COVID-19 i que, a dia d’avui, molts d’ells encara lluiten per fer front a les seqüeles que encara tenen.

En Bernat és el cap de Cardiologia de l’Hospital de Manacor. El mes de març se’n va contagiar, va estar quatre mesos hospitalitzat en estat greu i va quedar tetraplègic. A finals d’octubre es va reincorporar i ara, recuperat, lluita contra la malaltia des de primera línia al costat dels seus companys.

Na Joana, menorquina de Ferreries, té un fill autista i invident internat a Son Tugores des de fa més de 30 anys. Viu dedicada al Manuel al 100% però, quan va arribar la pandèmia i el confinament, va passar 3 mesos sense poder veure’l. La tristesa i l’angoixa la varen acompanyar durant tot aquest temps. Les visites ja estan restablertes, però només 30 minuts a la setmana i no es poden abraçar ni fer-se un petó.

Precisament, la tristesa i l’angoixa són els símptomes que més s’han accentuat en aquest temps, segons na Carme, psicòloga i coach. I també la por. Ella mateixa els ha patit i molt ja que és pacient d’alt risc. És trasplantada de ronyó i no surt de casa des de març si no és estrictament imprescindible. Va estar mesos tancada i sense veure els seus pares, ja grans, ni la seva filla ni els amics. I ara continua prenent totes les mesures al peu de la lletra.

El coronavirus també ha truncat el somni olímpic de na Cintia, que als seus 26 anys tenia davant seu la darrera oportunitat d’anar a uns Jocs com a gimnasta que s’han ajornat fins al 2021. Continua entrenant de valent i recuperant-se de la lesió al menisc que es va fer mentre entrenava a casa durant el confinament.

Resistint la COVID s’emetrà dissabte a les 21.40 h per IB3 Televisió i en directe a la plana web d’IB3. Aquest programa es podrà recuperar al servei a la carta d’IB3.