TÉNTOL
Estrena quarta temporada a la televisió

Diumenge a les 21.30

Téntol estrena nova temporada amb un programa dedicat al futbol i a les seves paraules, el diumenge 23 de maig a IB3 Televisió

Diumenge, el programa Téntol comença una nova temporada a la televisió i ho fa amb un programa dedicat al futbol i a les seves paraules.

El 5 de juliol de 1894 va aparèixer per primera vegada a la premsa de les Illes la paraula ‘foot-ball’, 31 anys després del seu naixement a la Gran Bretanya, el 1863. El diari que en tengué la primícia va ser ‘La Almudaina’. De llavors ençà, ha evolucionat i ara, a futbol hi juguen més de 250 milions de persones, a més de 200 països, i és l’esport més popular de tot el món. Veurem si té tantes paraules com seguidors.

En el programa de Téntol dedicat al futbol, el convidat especial és l’exfutbolista Miquel Àngel Nadal a qui sotmetrem al paraulòmetre.

Téntol és un programa de televisió d’entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. El format, de nova creació, fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes.

Algunes de les seccions del programa són: l’Endevinalla, els Embarbussaments, l’Aixuxines i la saviesa de tres padrins (un de cada illa). Al final del programa disposarem d’una cançó inèdita composta i interpretada per Roger Pistola.

 

 

L’espai està produït per Far Visuals i presentat i dirigit per Margalida Mateu. També disposa de la col·laboració d’Adrià Martí i Roger Pistola.

Aquest és un programa transmèdia que s’inclou dins la programació d’entreteniment de la televisió pública balear.

Téntol s’emet diumenge a les 21.30 h a IB3 Televisió i en directe a la plana web del canal. A més, el podreu recuperar al nostre servei a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #TéntolIB3.

Téntol a la ràdio. El programa s’emet a la ràdio pública balear cada dimarts a les 21 h en format concurs en què dues persones competeixen per un premi després d’unes proves de cultura general, llengua i desafiaments. El programa va adreçat a tota mena de públic i serveix per a conèixer la riquesa lingüística i cultural de les Illes.