Fav%C3%A0ritx+guanya+una+ajuda+europea+per+fomentar+la+coproducci%C3%B3+internacional+de+s%C3%A8ries+de+ficci%C3%B3

EPRTVIB informa

Favàritx guanya una ajuda europea per fomentar la coproducció internacional de sèries de ficció

La sèrie està impulsada per la productora menorquina Empàtic i IB3

Menorca serà protagonista a la primera sèrie de ficció internacional en la que participa IB3 com a coproductor

Només dos projectes espanyols s’han beneficiat de la primera línia d’ajudes d’Eurimages

Favàritx és un dels dos projectes espanyols que s’han beneficiat de la primera línies d’ajudes d’Eurimages per fomentar la coproducció internacional de sèries de ficció. Del total de 7 milions d’euros que es reparteixen en aquest programa pilot que depèn del Consell d’Europa, la producció menorquina rebrà 250.000 euros.

Favàritx és la primera sèrie de ficció creada i ambientada a l’illa de Menorca coproduïda per IB3, obra del guionista menorquí Lluís Illescas, i s’ha convertit en una coproducció internacional liderada per la productora menorquina Empàtic Films, amb Dani Bagur i Kiko Domínguez al capdavant i amb la productora valenciana TV ON Producciones i Volf Entertaiment de Portugal. Al projecte també s’hi han sumat, a més d’IB3, RTP, la radiotelevisió pública de Portugal, i la plataforma d’entreteniment HBO. A més compta amb el suport del Consell de Menorca, l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) i l’Institut Valencià de Cultura.

Al fòrum Conecta Fiction & Entertaiment celebrat a Toledo el juny de 2023 Favàritx va aconseguir el premi Spain Film Comission.

La sèrie, encara en fase de preproducció, consta de cinc capítols i està ambientada a Menorca. Una jove i brillant inspectora s’hi trasllada per resoldre el que en un principi sembla una onada de suïcidis, però que en realitat es tracta de crims comesos per un assassí en sèrie que actua a l’illa i fa passar homicidis per immolacions.