FENT+CAM%C3%8D%3A+Dones+que+han+trencat+barreres+a+l%26apos%3Besport

Dimarts a les 22.15

FENT CAMÍ: Dones que han trencat barreres a l’esport

L’esport femení ha trencat barreres i així ho veurem. Dones pioneres en les seves modalitats esportives protagonitzen ‘Fent Camí’

Aquest documental, que s’estrenarà dimarts a la nit a IB3 Televisió, mostra com l’esport femení ha trencat barreres i ha obert camí.

En una setmana on el paper de la dona cobra més importància que mai, la televisió pública de les Illes Balears estrenarà un documental que mostra com moltes dones han hagut de tombar parets perquè moltes altres avui dia puguin tenir les portes obertes a les seves especialitats esportives.

Són un total de set dones esportistes les protagonistes d’aquest documental dirigit per la periodista Elisabet Moll, en què amb les seves històries relataran com han hagut d’enfrontar-se al masclisme en les seves modalitats esportives.

Elles són:

  • Carolina Domènech. Primera col·legiada que va formar part d’un equip arbitral a Primera Divisió i única dona que ha xiulat un partit a l’estadi Santiago Bernabéu.

 

  • Pakita Ruiz. Pilot de motociclisme.

 

  • Lu Fornés. Primera transsexual federada en rugbi a les Illes Balears.

 

  • Blanca Gil. Exjugadora de waterpolo, va ser considerada la millor del món durant 4 temporades.

 

  • Antonia Real. Esportista espanyola més jove que ha participat a uns Jocs Olímpics, va competir a Montreal 76.

 

  • Mónica Calzetta. Referent dels escacs.

 

  • Flavia Mallorca. Primer equip balear que va jugar a la Primera divisió de bàsquet.

 

Totes elles són dones valentes, compromeses, úniques, grans esportistes i amb una forta personalitat  que les han portat a trencar barreres masclistes dins el món de l’esport. Les protagonistes de Fent Camí, han estat pioneres en les seves modalitats. Varen desafiar els estereotips, i gràcies a la seva història, han obert camí a altres dones que avui es poden dedicar amb menys dificultats a l’esport que els apassiona. Una pel·lícula que reflecteix que amb passió i dedicació pots arribar a traspassar els murs socials i culturals, heretats de temps passats.

Fent Camí s’estrenarà dimarts 9 de març a les 22.15 hores i la podreu mirar a la televisió i en directe al web d’IB3.