societat

Filosofia de la UIB aprova un nou pla d’estudis enmig d’una forta divisió

El degà, Miquel Deyà, manté que el canvi està legitimat per informes externs i l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes va recomanar una reforma genèrica del pla d'estudis


La junta de la facultat de Filosofia de la UIB ha aprovat una reforma puntual del pla d’estudis. Un canvi que arriba enmig d’un clima de tensió i divisió dins el departament. El degà de la facultat de Filosofia, Miquel Deyá, desvincula aquesta maror interna de la reforma, mentre algunes veus crítiques del departament, com la de professors de Filosofia, molests amb el canvi, apunten el contrari. Relacionen el presumpte cas d’assetjament contra una professora, amb l’eliminació d’espais de docència i la seva substitució per uns altres.

Una reforma del pla d’estudis que es produeix en un moment complicat: la Fiscalia demana dos anys de presó pel catedràtic Miguel Beltran i el doctor Andreu Jaume. El judici és imminent. Aquest canvi en el pla d’estudis s’ha aprovat aquest divendres amb divisió de vots.

El degà, Miquel Deyá, ha desvinculat rotundament aquesta reforma de pla d’estudis amb el cas que ara està pendent de judici.

Un extrem que neguen algunes veus crítiques dins la facultat i apunten a una relació directa. Retrets que arriben del professorat que ja fa temps alerten de la situació d’enfrontaments que viu el departament. Critiquen al Rectorat per la seva passivitat.

Alexandre Miquel, professor de Filosofia de la UIB, afirma que el cas d’assetjament cercava crear malestar intern al departament amb l’objectiu d’aprovar el nou pla d’estudis. Miquel Deyà manté que el canvi està legitimat per informes externs i l’Agència de Qualitat Universitària de les Illes va recomanar una reforma genèrica del pla d’estudis. El degà defensa la total transparència del procés.

La reforma puntual es deriva de l’acreditació de títol feta per comissions externes. Es recomanava, bàsicament, introduir optatives de pràctiques externes i una reorganització general del títol. Un dels principals canvis: Antropologia queda lligada a la matèria filosòfica, tal com es fa en algunes universitats espanyoles. Antropologia, per cert, la matèria que impartia la professora que va denunciar el suposat cas d’assetjament.

Per contra el professor Alexandre Miquel critica que no s’han tengut en compte les aportacions d’alguns docents de Filosofia alhora d’aprovar-lo.

Després de l’aprovació, ara la proposta de canvi de pla d’estudis s’elevarà al Rectorat, que farà el plantejament en Consell de Govern.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Transavia avançarà els vols entre Menorca i Berlín al dia 2 d’abril

La mateixa companyia volarà entre l'illa i Àmsterdam a partir del 20 d'abril, i s'unirà a Vueling amb els vols...

Aquest dimecres comencen a desmuntar el pont militar provisional d’Artà

Efectius desplaçats des de Saragossa acompanyaran els enginyers de la Comandància General de Balears en el desmuntatge de la infraestructura

La manca d’espai i l’acumulació de treball s’agreuja per als funcionaris de jutjats

Asseguren que encara no tenen noticies de quan tindran més espai al Cetis i que la situació anirà a pitjor

La Policia Nacional augmentarà la seva plantilla amb 15 agents

És la principal conclusió de la reunió de la Junta Local de Seguretat d'Eivissa