COPRODUCCI%C3%93%3A+Finalitza+el+rodatge+d%26quot%3BHomes+Nous%26apos%3B%2C+la+nova+pel%C2%B7l%C3%ADcula+de+Miguel+Eek

EPRTVIB informa

COPRODUCCIÓ: Finalitza el rodatge d”Homes Nous’, la nova pel·lícula de Miguel Eek

El documental s’endinsa a un retir per a homes que busquen repensar la seva masculinitat i enfrontar-se a les seves emocions a través de dinàmiques catàrtiques.

Acaba de finalitzar el rodatge d’ “Homes nous”, el nou llargmetratge de Miguel Eek després de ‘La primera dona’ i ‘Ciutat dels morts’. A través d’un retir per a homes, la pel·lícula explora altres maneres de viure la masculinitat enfront dels valors patriarcals, assumint la fragilitat, la por o la ràbia.

“Homes nous” és una producció de Mosaic en coproducció amb IB3 i amb el suport de l’Institut d’Indústries Culturals, el Consell de Mallorca i l’Institut d’Estudis Baleàrics.

La pel·lícula segueix a dotze homes que es retiren a una masia enmig de la natura per enfrontar- se a una transformació personal i col·lectiva. Són homes amb ferides emocionals que cerquen despullar-se de màscares i bloquejos, recuperar la seva confiança cap a altres homes i tocar la seva vulnerabilitat. Durant tres dies són guiats per Rai, antropòleg i terapeuta expert en noves masculinitats, en un procés vivencial on la relació paterna té un paper central. Rai els proposa dinàmiques físiques i mentals amb l’objectiu de “refer-se” com a homes; compartir junts les ferides que carreguen, les creences limitants i les pors.

La pel·lícula neix de la recerca personal de l’autor: “La meva noció de què és ser home s’inspira, com per a molts, en el meu pare. Com a home vaig reproduir aquest esquema basat en l’autocontrol mental. Recordo l’estranyesa de les primeres topades amb els models predominants de masculinitat i els rols preassignats a nens i a nenes en el col·legi. Amb els anys m’he anat topant amb més homes heterosexuals com jo, que tampoc combreguen amb el rol masculí predominant”.

“Homes nous”, afirma el director, és un mirall en el qual mirar-nos individualment i reconèixer les nostres limitacions com a homes. Una pel·lícula on reconèixer-mos com a éssers conflictius i contradictoris. “Parlo conscientment en masculí, perquè és als homes a qui més ens incumbeix, però estic convençut que la pel·lícula despertarà gran interès entre el públic femení”.

En les pròximes setmanes arrencarà la fase de postproducció amb el muntatge a càrrec de Pablo Gil, muntador de directors com José Luis Guerin, Lois Patiño o Manuel Muñoz Rivas. L’estrena de la pel·lícula està previst per a 2022.