FONT+DE+MISTERIS%3A+Astrologia+i+Inquisici%C3%B3%2C+cases+encantades+i+quarantenes.

Dissabte a les 21h

FONT DE MISTERIS: Astrologia i Inquisició, cases encantades i quarantenes.

El programa de misteris i llegendes d’IB3 torna amb l’edició número 310, als micròfons d’IB3 Ràdio

Dissabte 2 de maig, Chema Font i el seu equip, tornen als micròfons d’IB3 Ràdio. Començaran comentant la peça del mes de maig de l’Arxiu Històric Nacional que té com a protagonista els tres quadernets requisats al germà Bernardo del Castillo que suposadament servien per pronosticar el futur, i descobrir secrets de les persones, animals o plantes. Com són aquests documents? Que diuen? Fou Bernardo acusat de practicar astrologia? A més també es coneixeran casos semblants relacionats amb les nostres Illes.

A continuació, es comentarà una notícia que recollien alguns mitjans de comunicació aquesta setmana: “Cases fantasma” per tancar a les persones que incompleixen el confinament a Indonèsia. Què hi ha darrere de tot això?

Finalment, es parlarà de quarantenes. Se seguiran coneixent algunes de les quarantenes patides en el passat a les nostres illes. Quan varen succeir? Quina va ser la seva incidència? Que diuen les antigues cròniques? Tal vegada ens serveixin d’il·lustració per veure que qualsevol temps passat va ser pitjor.

La tasca de divulgació dels misteris i les llegendes de les Illes Balears per part del programa Font de Misteris va ser reconeguda el 2015 per Ràdio Associació de Catalunya amb la Menció de Qualitat a la categoria de ‘Millor Programa’ especialment “per la part del programa destinada a la divulgació de les tradicions i llegendes i, per tant, la recuperació del patrimoni cultural de les Illes”.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials de 21h a 23h: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.