FONT+DE+MISTERIS%3A+El+llan%C3%A7ament+de+la+%26apos%3BDragon+Crew%26apos%3B%2C+i+Missatgeria+sense+fils+a+torres+abans+de+l%26apos%3Belectricitat

Dissabte a les 21h

FONT DE MISTERIS: El llançament de la ‘Dragon Crew’, i Missatgeria sense fils a torres abans de l’electricitat

El programa de misteris i llegendes d’IB3 torna amb l’edició número 312, als micròfons d’IB3 Ràdio

Dissabte 30 de maig, Chema Font i el seu equip, tornen als micròfons d’IB3 Ràdio. Començaran el programa amb la darrera hora sobre el llançament, aquest mateix dia, de la càpsula Dragon Crew de la NASA. Quina és la darrera hora? Què suposa aquest llançament espacial?

Es continuarà parlant de diferents curiositats sobre arxius i videoteques que s’han conegut aquests dies. Quines joies han trobat els investigadors?

A continuació, es coneixerà un invent del segle XIX que fou l’antecessor de la missatgeria actual. Quines curiositats l’envolten? Com funcionava? Quina relació pot existir amb les nostres Illes?

Finalment, com la setmana anterior, se seguirà parlant de quarantenes. Es coneixeran més quarantenes patides en el passat a les nostres illes. Quan varen succeir? Quina va ser la seva incidència? Que diuen les antigues cròniques? Tal vegada ens serveixin d’il·lustració per veure que qualsevol temps passat va ser pitjor.

La tasca de divulgació dels misteris i les llegendes de les Illes Balears per part del programa Font de Misteris va ser reconeguda el 2015 per Ràdio Associació de Catalunya amb la Menció de Qualitat a la categoria de ‘Millor Programa’ especialment “per la part del programa destinada a la divulgació de les tradicions i llegendes i, per tant, la recuperació del patrimoni cultural de les Illes”.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4(Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web ib3.org, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.