FONT+DE+MISTERIS%3A+Maria+Forteza%2C+%26apos%3BCel+tr%C3%A8mols%26apos%3B%2C+OVNIS+del+Pent%C3%A0gon%2C+meteorits+i+quarentenes

FONT DE MISTERIS: Maria Forteza, ‘Cel trèmols’, OVNIS del Pentàgon, meteorits i quarentenes

Font de misteris començarà aquest dissabte comentant una notícia que ha estat durant tota la setmana protagonista a la premsa. És possible que a Mallorca es fes el primer documental sonor dirigit per una dona al nostre país? Qui fou la seva directora Maria Forteza? Quina és la darrera hora sobre aquest assumpte?

 A continuació, es parlarà del cel i del fenomen com the hum. Uns estranys sorolls que de tant en tant es senten sense poder-se precisar el seu origen. Què podrien ser aquests renous?  

 Els cels de les nostres illes també seguiran sent els protagonistes perquè es parlarà amb Amado Carbonell, el coordinador i vicepresident de l ‘Institut d’Astronomia i Astronàutica de Mallorca  sobre la instal·lació de la primera estació a Balears per detectar els meteorits que s’ha inaugurat a Andratx. Com és aquest lloc? Quina és la seva funció? No es deixaran els cels perquè fa unes setmanes es va popularitzar una desclassificació d’imatges del Pentàgon de suposats OVNIS. Què mostren aquestes imatges?

Finalment, parlarem de quarantenes. Se seguiran coneixent algunes de les quarantenes patides en el passat a les nostres illes. Quan varen succeir? Quina va ser la seva incidència? Que diuen les antigues cròniques? Tal vegada ens serveixin d’il·lustració per veure que qualsevol temps passat va ser pitjor. 

La tasca de divulgació dels misteris i les llegendes de les Illes Balears per part del programa Font de Misteris va ser reconeguda al 2015 per Ràdio Associació de Catalunya amb la Menció de Qualitat a la categoria de ‘Millor Programa’ especialment “per la part del programa destinada a la divulgació de les tradicions i llegendes i, per tant, la recuperació del patrimoni cultural de les Illes”.   

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.