FONT+DE+MISTERIS%3A+Mentides+versus+Veritats%2C+caminar+damunt+del+foc%2C+programa+Artemisa+i+quarantenes+a+les+Balears

Dissabte a les 21h

FONT DE MISTERIS: Mentides versus Veritats, caminar damunt del foc, programa Artemisa i quarantenes a les Balears

El programa de misteris i llegendes d’IB3 torna amb l’edició número 314, als micròfons d’IB3 Ràdio

Dissabte 20 de juny, Chema Font i el seu equip, tornen als micròfons d’IB3 Ràdio amb diferents temes.

Es començarà l’edició parlant amb na Judit Vega, la directora de la UNED de les Illes Balears per comentar el proper curset d’estiu que celebrarà aquesta universitat els dies 9,10 i 11 de juliol i que es titula “Mentira versus verdad y viceversa. La reinvenciónfalsificación y manipulación de la realidad y sus consecuencias sociales“.

Seguidament, es xerrarà de tradicions. Comença l’estiu i arriba Sant Joan. Que hi ha darrere la tradicional escena de caminar per damunt el foc? En què consisteix i com és possible dur-ho a terme? Per això comptarem amb Toño Penedo de Firewalking Spain que il·lustrarà damunt aquesta ancestral i actual pràctica.

A continuació, es parlarà de l’espai. Aquests darrers mesos l’espai i la carrera per la conquesta de nou mons ha donat una passa més amb el llançament de la Crew Dragon que va retransmetre en directe Font de Misteris a IB3 Ràdio. Aquesta realitat espacial suposarà normes i formes de comportament, per això comentarem el conegut com a Programa Artemisa que va aprovar la NASA. En què consisteix? Quins són aquests acords?

Finalment, es seguirà parlant de quarantenes. Es coneixeran altres de les quarantenes patides en el passat a les nostres illes. Quan varen succeir? Quina va ser la seva incidència? Que diuen les antigues cròniques? Tal vegada serveixin d’il·lustració per veure que qualsevol temps passat va ser pitjor.

La tasca de divulgació dels misteris i les llegendes de les Illes Balears per part del programa Font de Misteris va ser reconeguda el 2015 per Ràdio Associació de Catalunya amb la Menció de Qualitat a la categoria de ‘Millor Programa’ especialment “per la part del programa destinada a la divulgació de les tradicions i llegendes i, per tant, la recuperació del patrimoni cultural de les Illes”.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.