FRED+I+CALENT%3A+Cal%C3%A7ots%2C+mandarines+i+clementines

Dimecres a les 22.30

FRED I CALENT: Calçots, mandarines i clementines

Aquesta setmana a Fred i Calent dedicarem el programa a parlar sobre els calçots, mandarines i clementines.

Primer visitarem Capdepera per veure com cultiven les cebes calçades, protagonistes de la festa catalana per excel·lència: la calçotada. Na marta s’acostarà al Mercat de l’Olivar per aclarir les diferències entre la ceba tendra, el porro i el calçot.

Després, na Fanny ens xerrarà de guàtleres a una parada especialitzada de l’Olivar. Ens comentarà quines són les seves propietats nutricionals i farem una calçotada amb guàtleres i salsa de clementina.

Tot seguit ens desplaçarem a Inca i agafarem unes clementines produïdes a Mallorca directament de l’arbre. Na Marta ens mostrarà com preparen unes postres amb una de les fruites d’aquesta temporada: la mandarina. A Sant Jordi ens ensenyaran a preparar mandarines confitades casolanes.

Finalment na Fanny ens mostrarà com preparar un chutney amb calçots i clementina. El chutney és un condiment agredolç que ve de l’Índia i significa “per llepar-se els dits”. Per acabar, cuinarem coca salada de calçots i mandarina.

Fred i Calent s’emet dimecres  a les 22.30 h a IB3 Televisió i en directe a la plana web d’IB3. A més, el podreu recuperar al nostre servei a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #FrediCalentIB3.