FRED I CALENT
Carabasses i carabassers

Dimecres a les 22.00h

Aquesta setmana, a Fred i Calent anam a la fira de la carabassa de Muro per conèixer una hortalissa que podem menjar tot l’any i que tant es pot cuinar en plats dolços com en salats. Anirem a la finca d’en Miquel Cloquell per descobrir les 71 varietats diferents de carabassa que ha conreat. A més, veurem totes les utilitats que es poden fer amb la seva closca, i és que antigament s’empraven com a flotadors i se’n feien tot tipus d’estris perguardar-hi aliments o eines de la llar.

Na Marta Simonet aprendrà a fer el clàssic cabell d’àngel que es fa amb carabassa confitera. Na Fanny Pons ens explicarà les bonances de les llavors de carabassa i per què és una de les millors opcions que es troben a les paradetes de llepolies de les fires.

En Miquel Calent arribarà prest a la fira de Muro per ajudar a col·locar les carabasses que concursen per ser les més grosses (tant en la varietat de carabassa autòctona com en la de fora). En acabar el concurs, agafarà un tros de la carabassa autòctona guanyadora i farà un puré de carabassa i pèsols per acompanyar un magret d’ànec.

Tastarem ensaïmada i cremadillos farcits de crema de carabassa i anirem al forn de Can Segura a veure dues exquisideses que ha preparat especialment per a la fira: Macarons i Cheescake fets amb aquesta hortalissa tan especial per als murers, que no debades són coneguts per molts com “carabassers”.

‘Fred i calent’ s’emet cada dimecres a les 22.00 h a IB3 Televisió. Segueix l’etiqueta #FrediCalentIB3 i envia’ns els teus comentaris.