FRED+I+CALENT%3A+Caragol+treu+banya

Dimecres a les 21.40

FRED I CALENT: Caragol treu banya

Aquesta setmana a Fred i Calent volem descobrir com és que a les Illes Balears som tan caragolers.  Anirem a la Fira del Caragol de Sant Jordi per veure com els cuinen les colles del poble i com inspiren els més petits. També sabrem d’on venen els caragols que ens menjam i visitarem un criador per veure com els engreixen.

Els caragols són un dels aliments més complets, perquè tenen 9 dels 10 aminoàcids que necessita cada dia el cos. Na Fanny Pons explicarà els seus beneficis nutricionals i ens dirà com ho hem de fer perquè no ens resultin indigestos.

Miquel Calent cuinarà caragols amb tumbet i els tastarà mesclats amb cranca. Agafarà caragolins i els cuinarà amb ostres. A més, na Marta Simonet comprovarà els beneficis estètics que té la seva bava i els aprendrà a assaborir com fan els francesos i els belgues.

D’altra banda, coneixerem les noves formes de comercialitzar els caragols, farem un terrari casolà i posarem a prova els saliners i salineres a reconèixer el gust del caragol.

Fred i Calent és el nou programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent,  que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres Illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca, parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable Marta Simonet, i la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons.

Fred i Calent, s’emet el dimecres 7 de juny a les 21.40 h, a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3 i a Facebook: facebook.com/FrediCalentIB3/

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.