Dimecres 16 a les 21.30


FRED I CALENT
‘Closca de luxe’
Aquesta setmana, a Fred i Calent, ens acostam a la llagosta: un producte que ara associam a luxe, però que es va arribar a conèixer com la cuca de l’oceà i era menjar de pobres, animals i un fertilitzant per a la terra.

En Miquel Calent anirà a Fornells, un epicentre mundial de la llagosta. Veurà arribar les barques carregades amb llagosta, però també veurà com la nova cuina menorquina, a més de fer caldereta fa plats tan curiosos com un ramen de llagosta.

Anirem a un viver a explicar les diferents llagostes que es pesquen a les nostres illes i sabrem quina és la diferència amb un llamàntol i una cigala mallorquina.

Des de fa uns anys està de moda menjar llagosta amb ous estrellats i patates fregides. Na Marta Simonet descobrirà, però, com un grup d’amics encara fan una volta més al concepte.

Na Fanny Pons, mentrestant, ens explicarà si són recomanables o no els succedanis de la llagosta com el surimi i parlarà amb els ciutadans per veure què en pensen. A més ens ensenyarà com es pot fer una maonesa suau i poc calòrica per acompanyar la llagosta.

En Miquel Calent també ens cuinarà, però primer ens explicarà com ho podem fer per aprofitar al màxim aquest producte tan car. De fet, un dels dos plats que farà serà amb la carn de la llagosta i l’altre amb la seva closca.

Na Marta Simonet també ens descobrirà un fast food que s’ha posat molt de moda arreu: el “lobster roll street” i el tastarà a un local de Palma.

Fred i Calent s’emet cada dimecres a les 21.30 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter, @IB3, i a facebook.com/fredicalentib3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3.

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.
ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL