FRED+I+CALENT%3A+Comprar+i++menjar+peix

Dilluns a les 22.40

FRED I CALENT: Comprar i menjar peix

El peix sempre ha estat present a la cuina de les Illes Balears. La proximitat amb la mar i un calendari religiós que prohibia menjar carn en dates assenyalades el va convertir en un aliment imprescindible dins la nostra gastronomia. Però tot i aquesta tradició, cada any en davalla el consum. Per què en menjam tan poc? És perquè no el sabem cuinar? Perquè és car? O perquè han canviat els nostres hàbits d’alimentació?

Aquesta setmana, a Fred i Calent anirem al Mercat des Peix de Ciutadella per aprendre a distingir un bon peix fresc i saber quins són els peixos que es troben cada temporada al mercat. Descobrirem quins són els seus greixos i quins beneficis té per al cos tant el peix blau com el blanc.

En Miquel Calent cuinarà gerret i una burrida de rajada.

Na Marta Simonet aprendrà l’art japonès de tallar el peix; farà un vermut amb salaons i ens prepararà un tàrtar amb conserva de peix.

Veurem com fan cria d’aquests animals al centre d’aqüicultura del Coll d’en Rabassa i posarem a prova els inquers per si saben distingir si un peix és de mar o de piscifactoria.

En Miquel Calent ens farà un “caviar” casolà i parlarà amb el Patró Major de Palma per saber quins són els principals peixos que es consumeixen a les nostres Illes.

Fred i Calent és el nou programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent,  que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres Illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable Marta Simonet, i la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons.

Fred i Calent s’emet el dilluns 15 de maig, a les 22.40 h, a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3 i a Facebook: facebook.com/FrediCalentIB3/

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.