FRED+I+CALENT%3A+De+bona+pasta

Dimecres a les 21.30

FRED I CALENT: De bona pasta

Sabíeu que a les Illes Balears hi va arribar a haver més de 25 fàbriques de fideus, burballes i pasta de sopa? I és que el costum de menjar pasta ens ve d’enrere.

Aquesta setmana, a Fred i Calent farem pasta de manera casolana amb un grup de joves universitaris i veurem com la fabriquen de manera industrial a Porreres. Na Marta Simonet i en Miquel Calent explicaran quins són els principals errors que cometem quan la bullim i mirarem quina és la millor manera de cuinar cada una de les pastes. Anirem a Eivissa a veure com fan un dolç fet amb burballes: els macarrons de Sant Joan. Un cuiner italià ens farà uns tortel·lini típics de Bolonya que es mengen dins brou i una cuinera xinesa ens farà dim sum i fideus asiàtics. Na Fanny Pons ens explicarà quines propietats nutricionals té la pasta i per què és tan necessària a la dieta dels esportistes. En Miquel Calent farà uns galets farcits de verdures i unes burballes amb conill que molts vos animareu a fer a ca vostra.

Fred i Calent és el programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent, que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres Illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca, parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable, Marta Simonet, i la farmacèutica especialista en nutrició, Fanny Pons.

Fred i Calent s’emet cada dimecres a les 21.30 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @IB3 i a facebook.com/fredicalentib3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3. A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.