FRED+I+CALENT%3A+%E2%80%9CDe+bona+tinta%E2%80%9D

Dimecres a les 21.30

FRED I CALENT: “De bona tinta”

Sabeu distingir un calamar de la pota? I de la sípia? Aquesta setmana a Fred i Calent volem conèixer les propietats gastronòmiques i nutricionals d’alguns dels cefalòpodes més importants. Miquel Calent i Fanny aniran al mercat per veure què s’ha de tenir en compte si es vol menjar el calamar cru i Miquel posarà a prova els ciutadans per si s’animen a tastar-lo sense cuinar.

Fanny Pons també ens explicarà com les sípies i els calamars són uns grans aliats per perdre pes. Miquel i Marta Simonet faran calamars i sípies netes i parlaran de totes les possibilitats que té la seva tinta. Marta també anirà a la Casa Andalusa a menjar unes “puntillas” i uns “xocos” acompanyats d’una canya i veurà com “rivalitzen” aquestes famoses tapes amb el “bocata de calamares” típic de Madrid.

Miquel Calent anirà a Eivissa a veure com arriben a port els pescadors que venen de pescar calamars. A dins mateix de la barca el pescador ens farà una versió especial dels calamars “a la bruta”.

Miquel també aprofitarà aquests calamars acabats de pescar per fer un plat que segur que molts vos animareu a fer a casa vostra. I acabarem el programa cuinant sípia. Miquel anirà al port del Portitxol per cuinar una sípia amb crema de colflori i saltat de faves tendres.

Fred i Calent s’emet cada dimecres a les 21.30 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @IB3 i a facebook.com/fredicalentib3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3.

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.