FRED+I+CALENT%3A+Descobrim+els+secrets+que+amaga+un+dels+cereals+de+m%C3%A9s+consum+a+Balears%2C+l%E2%80%99arr%C3%B2s

Dilluns a les 21.30

FRED I CALENT: Descobrim els secrets que amaga un dels cereals de més consum a Balears, l’arròs

Aquesta setmana, a Fred i Calent ens acostam a un dels cereals més consumits i més estimats pels ciutadans de les nostres illes: l’arròs. Aprendrem la manera de bullir l’arròs oriental, l’occidental i l’integral.

Ens acostarem a cuines d’arreu del món per veure com es cuina en altres indrets i el deixarem tastar per veure si la gent està acostumada o no a les diferents formes de menjar-lo. Farem un combat de paella autèntica valenciana i una paella universal.

Marta Simonet explicarà un ventall de possibilitats que té l’arròs i que no són precisament culinàries. Fanny Pons ens explicarà les propietats nutricionals que té i per què hem d’anar alerta a l’arsènic que conté. També sabrem per què és tan indicat pels esportistes.

Miquel Calent anirà al mercat de Vila a fer la compra que necessita per fer una versió de l’arròs a banda. També anirà a sa Pobla, el poble arrosser per excel·lència, per collir arròs a s’Albufera i a la marjal. I acabarem el programa fent un arròs brut a l’antiga.

Fred i Calent és el programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent, que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres Illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca, parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable Marta Simonet, i la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons.

Fred i Calent s’emet cada dilluns a les 21.30h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @IB3 i a facebook.com/fredicalentib3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3.  

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.