FRED+I+CALENT%3A+El+boom+del+gelat

Dimecres a les 21.40

FRED I CALENT: El boom del gelat

Fred i Calent”, cada dimecres a IB3 Televisió

En els darrers anys, el consum de gelat ha augmentat un 26 per cent. Com és que en menjam més?

Aquesta setmana, a Fred i Calent, descobrirem les diferències que hi ha entre un gelat de qualitat i un que no ho és. També sabrem què hem de tenir en compte a l’hora de triar quin gelat menjam.

Per altra part, posarem a prova els veïnats de Santa Gertrudis i veurem si saben distingir un gelat de qualitat.  També farem gelat bomba amb un grup d’esporlerins,  i veurem com ha tornat l’antic costum de donar gelat a una comunió o a un bateig. Alhora, aprendrem a fer gelats casolans amb Miquel Calent i deixarem tastar gelat salat als sollerics. Així, veurem si estan acostumats al seu gust, i elaborarem una carn de dida amb gelat de tomàtiga. També coneixerem la història del gelat, i el   perquè de tanta fama dels italians.

Na Marta Simonet intentarà fer un gelat que al moment, damunt una planxa de gel, i farà una proposta de copa de gelat amb toppings especials. I l’experta nutricionista del programa, Fanny Pons, ens presentarà gelats ecològics, vegans, i els aptes per a diabètics.

A Menorca, rallarem del mític gelat 57 artesà, i farem les neules dels cucurutxos. També prepararem un dolç amb gelat molt fàcil i, a més, descobrirem la importància de l’aire al gelat més industrial.

Fred i Calent és el nou programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent,  que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres Illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca, parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable Marta Simonet, i la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons.

Fred i Calent s’emet dimecres 14 de juny a les 21.40 h, a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3 i a Facebook: facebook.com/FrediCalentIB3/.

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe, i també el trobareu a la secció “A la carta”.