FRED+I+CALENT%3A+El+nostre+pa+de+cada+dia

Dilluns a les 21.40

FRED I CALENT: El nostre pa de cada dia

El pa és l’aliment bàsic de la dieta mediterrània. Els experts recomanen menjar-ne 250 grams cada dia, però només en menjam 150 i de cada dia el reduïm més. Aquesta setmana, a Fred i Calent desmuntarem el mite que el pa engreixa i veurem les seves propietats nutricionals. També sabrem per què la majoria del pa que es fa als nostres forns s’elabora amb farines foranes i en distingirem les varietats locals que podem assaborir a les Illes Balears.

A més, coneixerem un dels pagesos que conra blats de varietats locals i tastarem els pans que s’hi fan; alhora, ens apuntarem a la moda de fer pa a casa.

Veurem també com a Amadip Esment empren la tecnologia per fer pa tradicional, demostrarem com s’ha reivindicat el llonguet i coneixerem com es fan els panets d’oli. Cuinarem amb blat xeixa, una versió de l’arròs de la terra que fan a Menorca. Sabrem com es pot conservar el pa perquè duri més temps i posarem a prova els ciutadans i els seus coneixements d’altres pans d’arreu del món.

Miquel Calent també emprarà el pa per fer una llengua amb tàperes damunt un llit de pa esmicolat.

Fred i Calent és el nou programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent,  que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres Illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable, Marta Simonet, i la farmacèutica especialista en nutrició, Fanny Pons.

Fred i Calent, s’emet el dilluns 22 de maig, a les 21.40 h, a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3 i a Facebook: facebook.com/FrediCalentIB3/

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.