FRED+I+CALENT%3A+El+peix+m%C3%A9s+preuat

Dimecres a les 21.30

FRED I CALENT: El peix més preuat

Aquesta setmana a Fred i Calent anam de tonyina. Miquel Calent assistirà a un ronqueig per veure com es separa cadascuna de les peces comestibles de la tonyina. Explicarem qui forma la família dels túnids i què diferencia una tonyina d’una bacora.

Marta Simonet, que aquests dies és de vacances al Japó, visitarà un mercat de peix i diferents restaurants d’Osaka per veure com el mengen a aquest país asiàtic. Fanny Pons ens explicarà què hem de tenir en compte de la conserva de tonyina i quina quantitat en podem menjar cada setmana.

A més, Fanny i Miquel analitzaran els pros i contres dels diferents tipus de cocció de la tonyina. Anirem a Eivissa per conèixer la història de l’antic poblat de pescadors de l’almadrava que hi havia al costat de la torre de ses Portes. I aprofitarem per cuinar una tonyina a l’eivissenca.

Miquel Calent també anirà fins a l’illa de na Galera per cuinar un garum amb vísceres de tonyina i peixos blaus petits i farem així el nostre petit homenatge a la salsa de peix que tant apreciaven els fenicis i els romans. I acabarem el programa fent un escabetx de bonítol amb ensaïmada i brossat.

Fred i Calent s’emet cada dimecres a les 21.30 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter, @IB3 i a facebook.com/fredicalentib3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3.

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.