FRED+I+CALENT%3A+%C3%89s+compatible+passar+gust+de+menjar+i+cuidar-se%3F

Dilluns a les 21.40

FRED I CALENT: És compatible passar gust de menjar i cuidar-se?

Aquesta setmana a Fred i Calent volem saber com ens hauríem d’alimentar quan tornem grans. És compatible passar gust de menjar i cuidar-se? Na Fanny Pons ens explicarà què hauríem de menjar i què hauríem d’evitar si tenim problemes de salut a l’edat adulta. Na Marta Simonet farà esport amb un grup de gent gran i els prepararà un batut antioxidant. També farà un tast de cuines del món a gent que no s’aventura a fer provatures. En Miquel Calent anirà a Ciutadella per demostrar com la gent gran és la gran transmissora del receptari tradicional, i donarà idees, a un grup d’homes que no estan acostumats a cuinar, per fer-se un dinar sa, saborós i ràpid.  També anirem a la residència de gent gran de Campos per veure com ajuden els sentits de l’olor i del gust a millorar la memòria, i veurem com a una residència de Palma preparen un llom amb col apte per a tots els comensals.

Participarem a un tast de vins d’un grup d’amics de Sant Jordi per veure com saben apreciar la bona gastronomia.

En  Miquel Calent farà un plat d’arròs amb tomàtiga i pebre vermell i prepararà un ungüent i un oli amb productes naturals que són molt beneficiosos per a la pell d’una persona gran.

Fred i Calent és el nou programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent,  que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres Illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable Marta Simonet, i la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons.

Fred i Calent s’emet el dilluns 8 de maig, a les 21.40 h, a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3 i a Facebook: facebook.com/FrediCalentIB3/

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.