FRED+I+CALENT%3A+%E2%80%98Gerret%2C+rica+mod%C3%A8stia%E2%80%99

FRED I CALENT
‘Gerret, rica modèstia’

Dimecres a les 21.30

És un dels peixos més petits que trobam al mercat però forma part dels receptaris de cuines tant de pobre com de senyor. Parlam del gerret, un peix que, sobretot a Eivissa, té una gran acceptació.

Aquesta setmana a Fred i Calent ensenyarem a un grup de gent a treure les espines al gerret i aprendrem a fer un brou amb aquest peix cru o fregit.

Fanny Pons ens explicarà totes les bonances d’aquest peix i ens farà recomanacions de com és millor menjar-lo. Amb les espines, Miquel i Marta Simonet faran un col·lagen que tant serveix de benefici per a la pell com per a cuinar diferents plats.

Una de les principals maneres de cuinar el gerret és en escabetx, per això coneixerem la guanyadora del concurs del millor escabetx d’Eivissa i Marta veurà una manera japonesa d’escabetx que segur que vos sorprendrà.

Miquel Calent, com no podria ser d’una altra manera, ens farà un arròs amb gerret que segur que molts vos animareu a fer. També anirà a Sóller per fer un homenatge a Mestre Tomeu Esteva i la seva peculiar proposta de cuinar el gerret.

Fred i Calent s’emet cada dimecres a les 21.30 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter, @IB3, i a facebook.com/fredicalentib3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3.

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.