FRED+I+CALENT%3A+La+patata%2C+de+salvadora+a+culpable

Dilluns a les 21.40

FRED I CALENT: La patata, de salvadora a culpable

 ‘Fred i Calent’, el nou espai d’alimentació i nutrició d’IB3

La patata ha passat de ser un producte de primera necessitat al llarg de la història a ser criticada per la moda de les dietes que cerquen perdre pes. Però, està justificada aquesta fama?

Al programa d’avui descobrirem les propietats nutricionals d’aquest tubercle mil·lenari, i quina és la manera recomanada de combinar-la per garantir una alimentació equilibrada i saludable. A més, anirem a Sa Pobla, el poble de les illes més popular i reconegut pel conreu de la patata. En coneixerem els orígens i sabrem on va la patata que se sembra a l’illa.

En el nostre recorregut, farem una aturada culinària autòctona a la Pitiüsa major i prepararem un dolç original amb fècula de patata amb el pastisser Lluís Pérez. Sense deixar de banda la nostra curiositat, donarem una segona vida a un sac de patates, transformant-lo en un complement de moda.

A Menorca, Miquel Calent reinterpretarà un clàssic de la gastronomia anglesa, el fish and chips. I acabarem amb una divertida sessió relaxant, on descobrirem les possibilitats estètiques d’aquest tubercle.

Fred i Calent és el nou programa d’alimentació i nutrició conduït per Miquel Calent i que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic a dia d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per a contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable, Marta Simonet i la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons.

Fred i Calent  s’emet aquest dilluns 20 de març a les 21.40 h a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3 i a Facebook https://www.facebook.com/FrediCalentIB3/

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.