FRED+I+CALENT%3A+La+plena+d%E2%80%99albercoc+de+galta+vermella

Dimecres a les 21.40

FRED I CALENT: La plena d’albercoc de galta vermella

Aquesta setmana, a Fred i Calent coneixerem una fruita que viu la seva plena a l’inici de l’estiu: l’albercoc. Al segle XX a les Illes Balears, i molt especialment a Porreres, hi va haver una gran indústria al voltant de l’albercoc. Ara aquesta indústria s’ha perdut, però Porreres continua sent l’epicentre dels albercoquers.

A més, sabrem què tenen a veure les hores de fred amb els albercocs, coneixerem els seus beneficis nutricionals, en secarem i en farem conserves diferents, una de salada.

D’altra banda, elaborarem licor d’albercoc i veurem els curiosos empelts que reclama l’albercoquer. A Alaior prepararem una tradicional coca d’albercoc i Miquel Calent cuinarà i proposarà diferents farcits. També traurem oli del pinyol, coneixerem les propietats dermatològiques d’aquest fruit i acabarem entre confitures i dolços  pastissos.

Fred i Calent és el nou programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent,  que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres Illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca, parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable Marta Simonet, i la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons.

Fred i Calent, s’emet el dimecres 28 de juny, a les 21.40 h, a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3 i a Facebook: facebook.com/FrediCalentIB3/

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.