FRED I CALENT
L’energia del cafè

Dilluns a les 21.40

Sabem distingir un cafè de qualitat d’un que no ho és? Aquesta setmana a Fred i Calent farem un tast de cafè amb la gent del poble d’Artà i sabrem si saben destriar si és bo o no ho és.  A més, coneixerem els pros i els contres que té beure cafè per a la salut i visitarem la Universitat de les Illes Balears per conèixer uns estudis que s’estan duent a terme sobre el cafè i els seus beneficis per a esportistes.

Així també, descobrirem què li afegeixen a un cafè perquè sigui torrefacte i per què és desaconsellat per a la salut.  Aprendrem a fer cafè soluble, en torrarem grans de manera artesanal i sabrem com s’adapten les empreses cafeteres de les nostres Illes a les noves demandes del mercat.

Coneixerem un Qgrader, un tastador de cafès, que ens ensenyarà a distingir les aromes i els sabors d’aquesta beguda. Descobrirem les possibilitats del cafè als plats dolços i cuinarem un plat salat de conill amb cafè. Veurem també com se substituïa el cafè per ordi durant la postguerra i com s’aconsegueix descafeïnar cafè en  l’actualitat a sa Caleta d’Eivissa.

Fred i Calent és el nou programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent i que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable, Marta Simonet, i la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons.

Fred i Calent s’emet el dilluns 1 de maig, a les 21.40 h a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3 i a Facebook https://www.facebook.com/FrediCalentIB3/

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.