FRED I CALENT
L’ or blanc

Dimecres a les 22.00h

Aquesta setmana a Fred i Calent ens posem salats per parlar d’un producte que a l’antiguitat era tan valorat que el consideraven l’or blanc.

En Miquel i na Fanny aniran al Mercat de l’Olivar de Palma per veure com és d’important la sal per a la salut i per a la conserva d’aliments. En Miquel farà un petit taller de salaons per guardar ous bullits, salmó o verdures.  Na Fanny conversarà amb una metgessa per analitzar què passaria si no mengéssim sal i per què l’Organització Mundial de la Salut recomana no menjar-ne més de 5 grams al dia.

A més, na Fanny i en Miquel veuran la quantitat de sal que amaguen alguns aliments processats com el quètxup, el formatge o l’embotit.

Na Marta Simonet anirà devora la mar per conèixer algunes de les varietats de sal més curioses que existeixen al món. I collirà sal de cocó amb un antic saliner per després aromatitzar-la amb romaní.

Explicarem curiositats com el simbolisme que tenien antigament els salers o que els sacerdots egipcis tiraven sal damunt les ciutats derruïdes.

I com no  podia ser d’una altra manera, el nostre cuiner Miquel Calent farà plats molt especials amb sal: un serà de carn torrada damunt una placa de sal; i un altre un tàrtar de calamar a la salmorra. A més conversarà amb un venedor expert en sals i coneixerà un cuixot de porc negre mallorquí curat a la península.

‘Fred i calent’ s’emet cada dimecres a les 22.00 h a IB3 Televisió. Segueix l’etiqueta #FrediCalentIB3 i envia’ns els teus comentaris.