FRED+I+CALENT%3A+Mel+d%E2%80%99abella

Dimecres a les 21.30

FRED I CALENT: Mel d’abella

Aquesta setmana a Fred i Calent ens acostam a la mel. Volem conèixer quins tipus de mel es fan a les nostres illes i quines són les seves propietats nutricionals. Sabem com conservar-la? Sabem distingir una mel de qualitat d’una que no ho és? Anirem a veure alguns dels productors de les Illes perquè ens ho expliquin.

Marta Simonet també coneixerà l’apassionant món de les abelles i què hem de fer en cas de detectar un exemplar de vespa asiàtica. Ho farà de la mà de la doctora Mar Leza i del Laboratori de Zoologia de la UIB.

També acompanyarà un grup de bombers per veure com actuen quan els sol·liciten que llevin un eixam d’abelles. Miquel Calent ens farà propostes de com cuinar plats ben especials amb mel i descobrirà com es fan els dolços amb mel tan típics del nord d’Àfrica.

Fanny Pons, la nutricionista de Fred i Calent, ens explicarà què són la gelea reial i el pol·len, i com els podem incorporar a la nostra alimentació diària. En el programa d’aquesta setmana també parlarem de la dansa que fan les abelles per informar-se d’on hi ha aliment, i de què hem de fer quan ens pica una abella o una vespa.

Fred i Calent s’emet cada dimecres a les 21.30 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter, @IB3 i a facebook.com/fredicalentib3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3.

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.