FRED I CALENT
Per què no menjam xot de ca nostra?

Dilluns a les 21.40

Xot, be, me, anyell, xai… Molts de noms per anomenar un animal que temps enrere  era el gran protagonista i avui dia sembla haver quedat oblidat. Al programa d’aquesta setmana volem parlar d’una carn que, tot i que durant l’any baixa el seu consum, en temps de festes i sobretot per Pasqua, viu la seva gran esplendor.

A Fred i Calent vos mostrarem com triar quina carn és més bona i com podem evitar pagar aigua i greix a preu de carn. Sabrem també per què a les Illes Balears sobretot es consumeix xot pasqual. Així també, na Fanny Pons ens descobrirà els beneficis que té el xot per a la salut i com ho podem fer per compensar les calories que ens aportaran les panades i la gastronomia en els propers dies de Pasqua.

A Miquel Calent, el veurem fent receptes diferents amb la carn de xot: uns daus de cuixa  amb patata bullida o unes raoles mar i muntanya. A més, Marta Simonet anirà a Vilafranca de Bonany per veure com i per a què s’empra la llana de les ovelles al segle XXI, i el pastisser Lluís Pérez prepararà croissants amb xot.

D’altra part, del xot, en coneixerem les parts menys aprofitades, quina part es menja i sabrem com una antropòloga i un enginyer han arribat a fer de ramaders.

Fred i Calent és el nou programa d’alimentació i nutrició conduït per Miquel Calent i que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic a dia d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable Marta Simonet i la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons.

Fred i Calent s’emet aquest dilluns 10 d’abril a les 21.40 h a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3 i a Facebook https://www.facebook.com/FrediCalentIB3/

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.