FRED I CALENT
Un aliment indispensable per a la nostra gastronomia, la col

Dimecres a les 21.30

31/01/2018 21.30

Aquesta setmana a Fred i Calent coneixerem una verdura de la qual no se sap exactament l’origen, però que és imprescindible per a molts dels plats de la gastronomia de les Illes Balears: la col. Plats exquisits com les sopes, els cocarrois o el llom amb col no serien possibles sense la col. Un grup de gent gran de Valldemossa ens faran uns cocarrois als quals Miquel Calent donarà un toc ben especial.

Fanny Pons ens explicarà totes les propietats que tenen el grup de les crucíferes i Miquel Calent i Marta Simonet posaran a prova els ciutadans per veure si les saben reconèixer.

Na Marta anirà a un restaurant vegetarià de Palma per descobrir quins plats originals es fan amb colflori i Miquel Calent visitarà un restaurant coreà per veure com fan el seu tradicional kimchi, un fermentat en què la col xinesa és l’ingredient estrella.

En Miquel anirà a Menorca a conèixer una de les cols autòctones d’aquesta illa i cuinarà un salmó amb col per demostrar-nos com les fulles de col són un gran embolcall de cocció. A més d’aquest plat, en Miquel també en farà un altre molt senzill que molts vos animareu a cuinar a ca vostra: colflori ofegada.

Fred i Calent és el programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent, que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres Illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca, parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable, Marta Simonet, i la farmacèutica especialista en nutrició, Fanny Pons.

Fred i Calent s’emet cada dimecres a les 21.30 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @IB3 i a facebook.com/fredicalentib3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3. A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.