FRED I CALENT
Un animal amb molt de profit… El porc, el protagonista de dilluns

Dilluns a les 21.30

08/01/2018 21:30

El porc és, sense cap mena de dubte, l’animal per excel·lència de les Illes Balears. Un animal que, com diu la dita, s’aprofita des del cap fins a la coa. A Fred i Calent sortirem al carrer per veure si la gent està acostumada a menjar parts del porc que no siguin només el llom i les costelles. Na Marta i en Miquel Calent tremparan la carn per fer alguns dels principals embotits de les nostres Illes: la sobrassada de Mallorca, la carn i xulla de Menorca i el ventre farcit d’Eivissa. Na Fanny Pons ens explicarà què diu l’Organització Mundial de la Salut sobre el consum de carn i com s’ha de cuinar perquè sigui més saludable. També ens comentarà què s’ha de tenir en compte quan menjam saïm. Sabrem què diferencia un porc negre d’un porc faixat i un porc creuat de blanc i negre.

Na Marta Simonet anirà a una xarcuteria a veure com s’ha de triar un bon cuixot salat. En Miquel Calent ens ensenyarà què hem de tenir en compte quan anam a comprar carn i cuinarà un plat molt tradicional que és fàcil de fer a casa. També farem una prova al carrer per veure si els consumidors saben la quantitat de carn que tenen les famoses salsitxes de Frankfurt, i vos ensenyarem com es pot saber si un pernil dolç conté midó.

Fred i Calent és el programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent, que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres Illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca, parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable Marta Simonet, i la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons.

Fred i Calent s’emet cada dilluns a les 21.30 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @IB3 i a facebook.com/fredicalentib3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3.  

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.